Lahůdky,

Lahůdky,

které zahrají komukoliv do noty...

Proč jsme v létě tak rádi venku

Čím to, že o prázdninách sršíte skvělou náladou? A všechny procházky, při kterých slyšíte zpívat ptáky a svítí slunce, si tak užíváte? Odpověď je jednoduchá: V těle se vám vyplavuje víc serotoninu, hormonu štěstí. Právě ten má prsty ve vašem zasněném výrazu a úsměvu na rtech!

Nasyslete si dobrou náladu pro lepší zdraví

Vědci zjistili, že když si pozitivní emoce ze slunečné sezony nastřádáte pěkně do zásoby,  budete mít silnější imunitu — a snížíte tak pravděpodobnost, že s příchodem sychravého podzimu, nedejbože, onemocníte.

Jak střádat štěstí: Nebojte se vrhat do spontánních akcí, buďte co nejvíc mezi milovanými lidmi, užívejte si kvalitní jídlo, testujte nové chutě anebo udělejte pro svět něco prospěšného.

Proč jsme v létě tak rádi venku

Čím to, že o prázdninách sršíte skvělou náladou? A všechny procházky, při kterých slyšíte zpívat ptáky a svítí slunce, si tak užíváte? Odpověď je jednoduchá: V těle se vám vyplavuje víc serotoninu, hormonu štěstí. Právě ten má prsty ve vašem zasněném výrazu a úsměvu na rtech!

Nasyslete si dobrou náladu pro lepší zdraví

Vědci zjistili, že když si pozitivní emoce ze slunečné sezony nastřádáte pěkně do zásoby,  budete mít silnější imunitu — a snížíte tak pravděpodobnost, že s příchodem sychravého podzimu, nedejbože, onemocníte.

Jak střádat štěstí: Nebojte se vrhat do spontánních akcí, buďte co nejvíc mezi milovanými lidmi, užívejte si kvalitní jídlo, testujte nové chutě anebo udělejte pro svět něco prospěšného.

Milujeme grilovačky.

Ale kde se vzaly?

Cesta do pravěku

Grilování, tedy zpracování masa nad otevřeným žárem. Kdopak asi tuhle metodu přípravy mohl vyzkoušet jako první? Ano, byli to naši předci v pravěku, kteří jako první v historii ovládli umění lovu a zapálili oheň.

Po objevení Ameriky…

Dalším milníkem, kterým se příprava masa přiblížila už do sofistikovanější podoby, je 16. století. A má to na svědomí kmen Arawaků, který tehdy obýval karibský ostrov Haiti. Tihle příbuzní indiánů si své úlovky připravovali na rozžhaveném dřevěném roštu. O rozšíření jejich „know-how” se pak přirozeně zasloužili španělští dobyvatelé.

Grilování = symbol USA

USA má většina lidí spojené právě s grilováním. Jenže ono je to trochu složitější — s největší oblibou se griluje na jihovýchodním pobřeží a ještě trochu jinak než u nás…

Američané mají radši barbeque…

BBQ je pozvolná teplotní úprava větších kusů masa či zeleniny, při níž se uhlí zapaluje ve zvláštních nádobách — a pokrm se přitom opéká mimo hlavní zdroj tepla.  Dřevo nehoří, ale jen doutná, takže výsledkem je typická vůně a „dýmová” chuť. Na hostinu si ale počkáte: Napříkad žebra se grilují kolem šesti hodin! Teplota žáru by totiž za celou dobu přípravy neměla překročit víc než 120 stupňů Celsia. BBQ omáčky, které doladí chuť, jsou nutností.

… ovšem rádi i grilují stylem, jaký máme rádi my

Tedy tak, že se základní surovina (maso či mix zeleniny, jako jsou cukety, cibule, papriky nebo lilek) prudce zpracovává při vysokých teplotách. Ale pozor, kousky zeleniny by měly být aspoň centimetr silné, nikdy ne tenčí. Jinak budou vysušené. Prudkým opékáním vzniká i klasický hamburger. Součástí téhle klasiky bývají ale i marinády, omáčky s olejovým základem, kterým se šťavnaté dobroty dochucují.

Základní vize Garden Gourmet

„Jsme tím, co jíme. A proto každý z našich produktů pustíme na trh pouze v případě, že vykazuje dokonalé nutriční hodnoty. Věříme, že svět bude lepším místem, pokud k sobě budeme otevření, a tak na našich baleních najdete informace o veškerých ingrediencích a výživových hodnotách. Díky tomu se můžete sami rozhodnout, co je pro vás nejlepší.”

„Sójové bílkoviny jsou podle nás super. Už proto, že zatěžují životní prostředí o dost méně než bílkoviny z masa.”

 „Naše sójové bílkoviny pocházejí z Evropy (50 %) a z USA (50 %). Naším cílem do budoucna je však používat pouze sóju evropskou. Dáváme si záležet, aby naše výroba nikdy nepřispěla k odlesňování zalesněných ploch naší země.”

„Používáme pouze geneticky nemodifikovanou sóju, která má zachovanou identitu. Označení ´zachovaná identita´ zaručuje, že identita geneticky nemodifikované sóji je zachována v celém dodavatelském řetězci.”

„Dát naši planetu do pořádku ze dne na den, to by bylo velké sousto. Pokud ale nechceme zklamat svoji matku zemi, musíme se všichni zodpovedně zhostit úkolu ochranců přírody.”

Je vám filozofie #GardenGourmetCZ sympatická? Čtěte dál!

Vyvážené složení produktů Garden Gourmet

Nutriční skóre jídel a nápojů označuje nutriční profil na stupnici od A (nejzdravější) po E (méně zdravé). Většina produktů Garden Gourmet však spadá do kategorie A nebo B.

Na výrobu většiny svých produktů používají sójové bílkoviny, protože obsahují všech 9 esenciálních aminokyselin (to jsou ty, které si tělo nedokáže samo vyrobit a které tak potřebuje přijímat z naší stravy). Mnohé z výrobků Garden Gourmet má navíc bohatý obsah proteinů.

Protože je v jejich produktech hromada zeleniny a ingrediencí rostlinného původu, jsou i bohatým zdojem vlákniny.

„Jsme tím, co jíme. A proto každý z našich produktů pustíme na trh pouze v případě, že vykazuje dokonalé nutriční hodnoty. Věříme, že svět bude lepším místem, pokud k sobě budeme otevření, a tak na našich baleních najdete informace o veškerých ingrediencích a výživových hodnotách. Díky tomu se můžete sami rozhodnout, co je pro vás nejlepší.”

„Sójové bílkoviny jsou podle nás super. Už proto, že zatěžují životní prostředí o dost méně než bílkoviny z masa.”

 „Naše sójové bílkoviny pocházejí z Evropy (50 %) a z USA (50 %). Naším cílem do budoucna je však používat pouze sóju evropskou. Dáváme si záležet, aby naše výroba nikdy nepřispěla k odlesňování zalesněných ploch naší země.”

„Používáme pouze geneticky nemodifikovanou sóju, která má zachovanou identitu. Označení `zachovaná identita` zaručuje, že identita geneticky nemodifikované sóji je zachována v celém dodavatelském řetězci.”

„Dát naši planetu do pořádku ze dne na den, to by bylo velké sousto. Pokud ale nechceme zklamat svoji matku Zemi, musíme se všichni zodpovedně zhostit úkolu ochranců přírody.”

Je vám filozofie #GardenGourmetCZ sympatická? Čtěte dál!

Vyvážené složení produktů Garden Gourmet

Nutriční skóre jídel a nápojů označuje nutriční profil na stupnici od A (nejzdravější) po E (méně zdravé). Většina produktů Garden Gourmet však spadá do kategorie A nebo B.

Na výroby většiny svých produktů používají sójové bílkoviny, protože obsahují všech 9 esenciálních aminokyselin (to jsou ty, které si tělo nedokáže samo vyrobit a které tak potřebuje přijímat z naší stravy). Mnohé z výrobků Garden Gourmet má navíc bohatý obsah proteinů.

Protože je v jejich produktech hromada zeleniny a ingrediencí rostlinného původu, jsou i bohatým zdojem vlákniny.

Lahůdky, po kterých budou VŠICHNI vrnět blahem!

Tohle jsou 2 dobroty, na kterých si s nejčistším svědomím smlsnou nejen zarytí masožravci, ale i ti, co vyznávají zdravější životní styl vůči sobě i planetě (a dávají přednost veggie produktům):

Garden Gourmet Sensational Burger 

Chutná jako hovězí, vypadá jako hovězí, a přece je 100% veganský. Garden Gourmet Sensational burger od jeho masového protějšku téměř nerozeznáte. Prská, voní, pouští šťávu, a hlavně báječně chutná. Jen se zakousněte!

Klidně si zkontrolujte jeho složení: Pitná voda, SÓJOVÁ bílkovina 19,9 %, rostlinné oleje (řepkový, kokosový), kvasný ocet lihový, aromata, stabilizátor (methylcelulosa), rostlinné koncentráty (jablko, červená řepa, mrkev, ibišek), jedlá sůl, sladový výtažek z JEČMENE. Alergeny: sója, lepek, ječmen. Může obsahovat VEJCE, SEZAM, CELER a HOŘČICI.

Garden Gourmet Sensational Klobáska

Co by to bylo za grilovačku, kdyby se na ní neohřála dobroučká a šťavnatá klobása. A co teprve když vypadá, chutná a voní jako masová, ale je 100% veganská! No řekněte sami, není super si na gril hodit jednou taky něco jiného než lilek a papriku?

Všechno, co tahle lahoda obsahuje, je: voda, SÓJOVÝ protein 14,9 %, rostlinné oleje (řepkový, kokosový), izolát sójové bílkoviny 4,3 %, aroma, stabilizátor (methylcelulóza), ocet, jablečná bílkovina, bramborový škrob, veganské střívko [želírovací látka (alginát vápenatý (vyrobený z: alginát sodný, chlorid vápenatý), tapiokový škrob], ovocný a zeleninový koncentrát (červená řepa, paprika, mrkev, ostružina), sůl. Může obsahovat: VEJCE, LEPEK, SEZAM, CELER a HOŘČICI.

Mimochodem, už máte doma některého z veggie favoritů od Garden Gourmet? Ano? Pak pro vás máme ještě jeden vzkaz: „Myslíme si, že každý obal si zaslouží žít dvakrát, a tak jsou všechny naše obaly plně recyklovatelné. Prosíme o to i vás: přidejte se k nám a vrchní igelitový obal spolu s plastovou spodní částí odhoďte do kontejneru na plastový odpad; papírovou etiketu prosím vhoďte do popelnice na tříděný papír, ” připomíná s láskou Garden Gourmet a přeje všem dobrou chuť!

(C) 2024 BurdaMedia Extra, Veškeré kopírování obsahu bez souhlasu autora zakázáno.
Text: BurdaMedia Extra, Zdroj foto: Garden Gourmet, Pixabay.com, Pexels.com, Shutterstock.com, Hudba: Youtube.com, Zdroj video: Pixabay.com, Pexels.com

Staňte se naším partnerem pro lepší příběhy.
Více informací pro klienty o Burda Stories hledejte na tomto místě.