Cukrářská akademie

Cukrářská akademie

s Helenou

Seriál, ve kterém se s vámi o své znalosti, tipy a recepty podělí členka národního týmu kuchařů a cukrářů Helena Fléglová

Želírování a zahušťování

Díky želírujícím a zahušťujícím látkám dezerty drží tvar a mají určitou texturu a strukturu. Jsou potřeba při výrobě džemů, glazé, gelů, někdy i do krémů. Moderní cukrařina se bez nich neobejde.

Jak připravit správný sníh a kolik je druhů

Bílky jsou základem pro takzvaný meringue, bezé nebo také sníh. Zmínky o něm sahají až do 17. století a cukrařinu si bez něj dnes nedokážeme představit. Jak připravit ten nejlepší?

Naučte se dokonalou želatinu

V pravidelné rubrice se s vámi členka národního týmu kuchařů a cukrářů a majitelka HF Pastry Academy Helena Fléglová podělí o své rozsáhlé znalosti. V prvním díle se zaměříme na želatinu. 

Kdy a jaké kakao použít?

Kakao je na světovém trhu v kurzu, zpracovatelé bobů vyvíjejí nové druhy pro různé příležitosti. Odlišné typy totiž mají při pečení jiné výsledky.

Jak na odpalované těsto a supr větrník

Nejlepší, nejuniverzálnější a v mnoha směrech nejpraktičtější těsto, které najdete snad v každé cukrárně na celém světě? Stoprocentně to odpalované!

Jak se vyznat v cukrech

Cukr je základní ingrediencí. Kromě toho běžného používají profesionálové i další typy sladidel. Pojďte se se všemi cukry seznámit a poznat jejich využití v praxi.

Vše, co potřebujete vědět o čokoládě

Čokoláda je královna mezi sladkými surovinami. Práce s ní vyžaduje určité znalosti. Jen tak budete moci vytvořit skvostné pralinky.

O Heleně Fléglové

Helena Fléglová je členkou seniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, je zakladatelkou HF Pastry Academy a autorkou HF Masterclass, jediné profesionální cukrářské publikace v českém jazyce. Cukrařinu považuje za životní náplň, splněný sen a každodenní radost. O své znalosti se s vámi bude dělit prostřednictvím Cukrářské akademie, kterou najdete každý měsíc nejen v časopise, ale i zde na webu. 

„Chcete-li patřit mezi špičku, musíte mít talent, kreativitu i dobré chuťové buňky. A hlavně se cukrařina musí stát vaším životním stylem, nejen profesí,“ říká Helena.

Pokud se chcete dozvědět ještě něco víc:
Máte-li touhu naučit se něco nového od těch nejlepších cukrářů v Česku, přihlaste se na kurzy Heleny Fléglové a jejích kolegů v její HF Pastry Academy, nebo vsaďte na knihu HF Masterclass. Ta obsahuje nejen základní informace o surovinách, ale i řadu skvělých receptů. 

Více informací o knize i kurzech najdete na hfpastryacademy.cz.

Apetit - napsáno s chutí

Výhodné předplatné s kosmetikou Manufaktura, nebo s jiným dárkem. Ideální dárek pro každého, kdo rád objevuje nové chutě a rád si čas se skvělým jídlem, přáteli a rodinou vychutná se vším všudy. Vařte s Apetitem a podělte se o to nejlepší.

(C) 2024 BurdaMedia Extra, veškeré kopírování obsahu bez souhlasu autora zakázáno.
Text: BurdaMedia Extra, Zdroj foto: Apetit. Staňte se i vy naším dalším partnerem pro ještě lepší příběhy. Více informací pro klienty o Burda Stories hledejte na tomto místě.