Cukrářská akademie
s Helenou
Seriál, ve kterém se s vámi o své znalosti, tipy a recepty podělí členka národního týmu kuchařů a cukrářů Helena Fléglová
Želírování a zahušťování
Díky želírujícím a zahušťujícím látkám dezerty drží tvar a mají určitou texturu a strukturu. Jsou potřeba při výrobě džemů, glazé, gelů, někdy i do krémů. Moderní cukrařina se bez nich neobejde.
Jak připravit správný sníh a kolik je druhů
Bílky jsou základem pro takzvaný meringue, bezé nebo také sníh. Zmínky o něm sahají až do 17. století a cukrařinu si bez něj dnes nedokážeme představit. Jak připravit ten nejlepší?
Naučte se dokonalou želatinu
V pravidelné rubrice se s vámi členka národního týmu kuchařů a cukrářů a majitelka HF Pastry Academy Helena Fléglová podělí o své rozsáhlé znalosti. V prvním díle se zaměříme na želatinu.
Kdy a jaké kakao použít?
Kakao je na světovém trhu v kurzu, zpracovatelé bobů vyvíjejí nové druhy pro různé příležitosti. Odlišné typy totiž mají při pečení jiné výsledky.
Jak na odpalované těsto a supr větrník
Nejlepší, nejuniverzálnější a v mnoha směrech nejpraktičtější těsto, které najdete snad v každé cukrárně na celém světě? Stoprocentně to odpalované!
Jak se vyznat v cukrech
Cukr je základní ingrediencí. Kromě toho běžného používají profesionálové i další typy sladidel. Pojďte se se všemi cukry seznámit a poznat jejich využití v praxi.
Vše, co potřebujete vědět o čokoládě
Čokoláda je královna mezi sladkými surovinami. Práce s ní vyžaduje určité znalosti. Jen tak budete moci vytvořit skvostné pralinky.
O Heleně Fléglové
Helena Fléglová je členkou seniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, je zakladatelkou HF Pastry Academy a autorkou HF Masterclass, jediné profesionální cukrářské publikace v českém jazyce. Cukrařinu považuje za životní náplň, splněný sen a každodenní radost. O své znalosti se s vámi bude dělit prostřednictvím Cukrářské akademie, kterou najdete každý měsíc nejen v časopise, ale i zde na webu.
„Chcete-li patřit mezi špičku, musíte mít talent, kreativitu i dobré chuťové buňky. A hlavně se cukrařina musí stát vaším životním stylem, nejen profesí,“ říká Helena.
Pokud se chcete dozvědět ještě něco víc:
Máte-li touhu naučit se něco nového od těch nejlepších cukrářů v Česku, přihlaste se na kurzy Heleny Fléglové a jejích kolegů v její HF Pastry Academy, nebo vsaďte na knihu HF Masterclass. Ta obsahuje nejen základní informace o surovinách, ale i řadu skvělých receptů.
Více informací o knize i kurzech najdete na hfpastryacademy.cz.
Apetit - napsáno s chutí
Výhodné předplatné s kosmetikou Manufaktura, nebo s jiným dárkem. Ideální dárek pro každého, kdo rád objevuje nové chutě a rád si čas se skvělým jídlem, přáteli a rodinou vychutná se vším všudy. Vařte s Apetitem a podělte se o to nejlepší.
(C) 2024 BurdaMedia Extra, veškeré kopírování obsahu bez souhlasu autora zakázáno.
Text: BurdaMedia Extra, Zdroj foto: Apetit. Staňte se i vy naším dalším partnerem pro ještě lepší příběhy. Více informací pro klienty o Burda Stories hledejte na tomto místě.